Caminominner

Caminominner – en bok for alle Spaniaelskere

Jakobskontoret i Trondheim har gitt ut en opplevelsesbok full av gode historier og praktfulle bilder. Den hører hjemme i hyllene til alle caminovandrere.

I denne boken har forfatterne Bente Berg og Gunnar Hokstad samlet en god del av sine gode erfaringer fra flere års vandringer i Spania, i håp om at også andre pilegrimer skal få best mulige opplevelser på sine vandringer langs de spanske pilegrimsveiene.

Caminominner beskriver opplevelser langs flere pilegrimsveier, der også deres takknemlighet for lokalbefolkningens velvilje mot språkløse pilegrimer blir sterkt poengtert. Matopplevelser har også fått en stor plass i boken.

Sitat fra boken: ”Vår takknemlighet over opplevelsene på vandringene dekker også det moment at det finnes så veldig mye innen religion, helse, historie, kunst, gastronomi, medmenneskelig kontakt mm som gjør det vanskelig å peke på gode grunner til IKKE å oppleve Caminoen. Våre opplevelser bekrefter egentlig utsagnet om at ’Caminoen gjør noe med deg’.” 

Sagt om boken:

Dette kunne fort blitt en privat minnebok med gode minner for dem som er på innsiden av det globale pilegrimsfellesskapet. I stedet oppleves boken som en oppfordring til å gå, til å se og til å smake på alt hva Spania har å by på - utenom shopping og solstrender.

Bente og Gunnar har gått Spania på kryss og tvers og skrevet en bok som er mye mer enn en minnebok. Den har et forord med mye interessant stoff av Tormod Berger, det er mange vakre bilder, og for en som selv har gått vekker det til live lysten til å gå enda en gang. For den som har gått vet at akkurat så vakkert er det! Boken viser også til mange viktige pilegrimssteder i Spania som kanskje ikke er så godt kjent.

Å være en del av pilegrimsfellesskapet på Caminoen er å dele brød og andre opplevelser med folk du kanskje aldri ser igjen. På den annen side hender det at søt musikk oppstår og den man møter på Caminoen blir en følgesvenn for livet.

Men alle som har gått, samme hva slags motiv de har, er en del av et hellig fellesskap. En klubb med et eget språk - som bare de forstår som har forsøkt det selv. Det er umulig å beskrive, det må oppleves. 

Caminominner oppfordrer til å gå!  

Kjersti Marken