Ingen betaler for kjærlighet

 En bonde hadde noen hvalper han måtte selge. Han malte et skilt som averterte 4 hvalper til salgs, og spikret det opp på enden av gjerdet sitt. Mens han spikret opp skiltet kjente han noe som nappet han i overallen. Han så ned og inn i øynene på en liten gutt.

"Unnskyld," sa gutten, "jeg vil kjøpe en av hvalpene dine."

"Vel..." sa bonden, mens han tørket sin svette nakke, "disse hvalpene har flotte premierte foreldre og koster veldig mange penger." Gutten så ned et øyeblikk. Så gravde han dypt ned i lommen, og tok opp en håndfull mynter. "Jeg har 39 kroner og 60 øre. Er det nok til å ta en titt?"

"Selvfølgelig" sa bonden, og gikk bortover mens han plystret. "Kom, Dolly!" ropte han. Ut av hundehuset kom Dolly løpende med fire hårete nøster hakk i hel. Den lille gutten presset ansiktet sitt mot nettinggjerdet og gjorde store øyne. Mens hvalpene nærmet seg gjerdet, fikk gutten se en bevegelse ved hundehuset som fanget hans interesse. Sakte, men sikkert, stabbet det frem enda en hårete, liten pelsball, betydelig mindre enn de andre hvalpene. Den gjorde sitt beste for å holde følge med de andre.

"Den vil jeg ha!" sa gutten mens han pekte ivrig på det lille nøstet.

Bonden satte seg på huk ved siden av gutten og sa "Gutt, du vil ikke ha den hvalpen. Han vil aldri bli i stand til å løpe og leke slik som de andre hvalpene."

Den lille gutten gikk et skritt bort fra gjerdet, bøyde seg og begynte å dra opp det ene buksebeinet. Da så bonden at gutten hadde stålskinner på hver side av leggen, som var festet til en spesiallaget sko.

Gutten kikket opp på bonden og sa "Du skjønner, jeg løper ikke så bra selv heller. Og han der vil trenge en som forstår."

Med tårer i øynene bøyde bonden seg ned og plukket opp den lille hvalpen. Forsiktig la han den i armene på den lille gutten.

"Hvor mye koster den?" spurte gutten.

"Ingenting!" svarte bonden.

"Ingen betaler for kjærlighet!"